Около 200 000 жители на Израел са евакуирани от домовете им,

...
Около 200 000 жители на Израел са евакуирани от домовете им,
Коментари Харесай

„Страхуваме се да се върнем у дома”: Над 200 000 жители на Израел са евакуирани заради войната

Около 200 000 поданици на Израел са евакуирани от домовете им, които се намират наоколо до Ивицата Газа или на границата с Ливан. От 2 месеца те са настанени в хотели и къщи за посетители и нямат концепция дали ще могат скоро да се върнат вкъщи. Много от имотите са бомбардирани или опожарени от „ Хамас ” при офанзивата от 7 октомври, написа Voice of America .

Хората споделят, че се опасяват да се приберат. „ Ние въобще нямаме място, където да се върнем. В непосредственост се водят военни интервенции. Никой не може да ми подсигурява, че няма още веднъж да пресекат границата ”, споделя една от евакуираните. Част от тях са напуснали домовете си без да вземат нищо със себе си. Това постанова стотици доброволци да се включат в акция за обезпечаване на най-необходимото. Хотел, в който са настанени евакуираните, подсигурява храна 3 пъти на ден, както и възстановителни процедури. Децата са интегрирани в локалните учебни заведения, а за най-малките е отворила ясла в самия хотел.

Възпитателка дефинира хората в този момент като една концепция по-щастливи. „ В началото те бяха доста уплашени, всеки звук ги плашеше ”, сподели Ада Бродски пред Voice of America . Около 400 от 550-те поданици на 2 кибуца са настанени в хотела. Някои от тях са намерили настаняване на друго място или са наели частни жилища. Хората споделят, че е предизвикателство да живеят в хотел, изключително когато би трябвало да се оправят с контузията от претърпяното.

Повече от 1 млн. палестинци в Ивицата Газа също са преместени поради войната сред Израел и „ Хамас ”. Над 80% от популацията на Ивицата Газа е струпано в южната част, наоколо до границата с Египет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР